Hei kaikki naislogiikan kannattajat!

huomaan itsessäni sen naisellisen piirteen, jolle miehet aina naureskellen toteavat, ettei naisten logiikkaa voi millään ymmärtää. Tämä piirteeni realisoitui pari päivää sitten, kun kuljin kaupungilla viattomasti matkalla jo kotiin, kun ohitin yhden laukkuliikkeen. Jos laukkukaupun ikkunassa olisi ollut niitä tavallisia mustia, harmaita tai sinisiä matkalaukkuja olisin takuuvarmasti jatkanut tyytyväisenä matkaa..

Mutta naiskauppiaat ovat ovelia, tietävät kuinka naisiin parhaiten vedotaan, joten näyteikkunassa koreili pari fuksian väristä, karkin kiiltävää matkalaukkua. Pari peruutusaskelta ja huomasin olevani jo kysymässä myyjältä asiantuntevasti suurempien matkalaukkujen kokoa, hintaa ja sisustaa kuin vastuullinen kuluttaja ainakin. Sitten jostain aivan käsittämättömästä syystä huomasin jo kyseleväni sen näyteikkunassa koreilevan viikonlopputrolleyn perään ja vaikka myyjä ystävällisesti ehdottikin kokeilla, miltä tuntuisi vetää laukkua perässäni, niin minä olin jo laukun kanssa kassalla.

Ostopäätöstäni eivät sanelleet mitkään järkiperusteisilla argumenteilla määriteltävissä olevat tosiasiat, vaan puhtaasti laukun herkullinen ulkonäkö. Olin siis kuin tyypillinen nainen autokaupassa - vain värillä on väliä.

Itseni puolustukseksi voin vain todeta, että minulla on ollut tarve viikonloppulaukulle, joten täysin turha hankinta ei suinkaan ollut. Mutta päätösten teko pelkän ulkonäön perusteella kyllä vähän hävettää.

Argumentoiden,

Iloliina