Sain juuri eilen postikortin ystävältä, joka lomailee parhaillaan Euroopassa ja hän kirjoitti, että uudelle reissulle pitäisi päästä mahdollisimman pian. Toinen ystäväni taas taannoin ilmoitti, ettei reissaaminen nappaa enää ollenkaan, että aikansa kutakin.. Molemmilla on varmasti puolensa, mutta minä suunnittelen jo intopiukeena kesälomaa, vaikkei loman ajankohta vielä ole täysin varmistunutkaan..

Maailmassa on vain nii-iin paljon nähtävää ja koettavaa, etten malta pysytellä kotona. Tiedostan kyllä ekologisen hiilijalanjälkeni suuruuden lentomatkailun takia, mutta jos joskun tekisin reissun junalla.. En tosin ole tippaakaan reilaajatyyppiä, vaan haluan pyörillä kulkevan matkalaukun ja omat saniteettitilat majoituspaikassa - enkä ole kovin innokas jakamaan myöskään huonetta ventovieraiden kanssa, vaikka muuten niin sosiaalinen olenkin.

Matkustuskärpänen on siis puraissut minuakin kunnolla, enkä edes halua parantua. Jotkut rentoutuvat mökillä metsän keskellä, minä kulttuurikaupunkien (Helsinki ja Turkukin käy) sykkeessä..

Matkustellen,

Iloliina