Nykyisen interaktiivisen aikakauden vallitessa odottavan aika on käynyt pitkäksi - jos toinen ei vastaa tekstariin, sähköpostiin tai yhteisömedian välityksellä lähetettyihin viesteihin samantien, naputtelen kärsimättömänä pöydänkulmaa. Työyhteisön mesekään ei aina ole riittävän nopea, kun saa odottaa vastapuolen sanamuotoiluja. Miksi ja mihin minulla on niin kiire?

Tehokkuus on pitkään ollut trendi näkökulmasta riippumatta, on kyse sitten ajan, resurssien tai kustannusten tehokkuudesta, niin mikä on tarpeeksi tehokasta? Ja mitä voitan sillä, että saan vastauksen samantien, enkä ehdi antaa aivojen työskennellä asian parissa alitajuisesti? 

Kuulin jokin aika sitten, että Helsingissä hösötetään eli puhujan mukaan juostaan paikasta toiseen toisin kuin pienemmillä paikkakunnilla. Ehkä elämänrytmi on maalla verkkaisempaa, mutta en usko sen välttämättä parantavan automaattisesti elämänlaatua. Jos teen työni tehokkaasti ja kuljen rivasti pisteestä A pisteeseen B, niin silloinhan minulla on enemmän aikaa nauttia perillä olosta vapaa-aikana.

Odotellen,

Iloliina